Wolfram elektrode

170.00 рсд1,100.00 рсд

Wolfram crveni WT20 – Crvene wolfram elektrode se najviše koriste iz razloga jer su izuzetno dugotrajne i izdržljive, što je posledica sadržaja torijuma koji se u njima nalazi. Toriirane volframove elektrode se široko koriste zato što imaju dobre performanse zavarivanja, dugotrajne su i prilično jednostavne za korišćenje. Torijumska volframova elektroda radi na temperaturi znatno ispod njene tačke topljenja u poređenju sa čisto volframovom elektrodom. Ovo rezultira u znatno nižim stepenima potrošnje elektrode tokom zavarivanja, što eliminiše većinu „lutajućeg luka“ povezanog sa čistim volframom. Drugi razlozi za njihovu upotrebu uključuju lakšu inicijaciju luka, smanjenu kontaminaciju metala zavarivanja, veći kapacitet struje, sposobnost oštrenja elektrode i dug život. Glavna primena ovih elektroda je u radu sa DC strujom i najbolje su za zavarivanje: nerdjajućih čelika, crnih čelika, legura bakra, nikla i titana.

Wolfram zeleni WP – Originalna zelena čista volfram elektroda sadrži najmanje 99,5% volframa i iima sva svojstva klasično povezana sa volframom – super provodljivost, izdržljivost i performanse. Ove elektrode čine čisti, kuglični vrh pri zagrevanju i pružaju odličnu stabilnost luka za AC zavarivanje sa balansiranim talasom. Čist volfram takođe obezbeđuje dobru stabilnost luka za zavarivanje sinusnog talasa AC, posebno aluminijuma i magnezijuma. Obično se ne koristi za DC zavarivanje, jer ne pruža lako paljenje luka u odnosu torirane ili cerirane elektrode. Zelene elektrode su savršene za poslove zavarivanja AC strujom aluminijumskih legura ili legura magnezijuma .

Wolfram zlatni WL15 – Zlatne volfram elektrode su legirane lantanom i sadrže manje lantana od plavih volfram elektroda i koriste se kod poslova zavarivanja TIG-om kako pri DC (jednosmernim) tako i pri AC (naizmeničnim) strujama. Lako mogu zameniti crvene wolfram elektrode bez prevelike izmene programa. Lantanirani volfram postaje veoma popularan u krugu zavarivanja zbog dobrih performansi zavarivanja. Elektronska provodljivost lantanovanog volframa je najbliža onoj od 2% torijevog volframa. Zavarivači mogu lako zameniti crvenu wolfram elektrodu sa zlatnom wolfram elektrodom kako u radu na AC ili DC i ne moraju praviti nikakve promene programa zavarivanja. Na taj način se izbegava radioaktivnost iz Thorijumove volfram elektrode. Još jedna prednost lantanovanog volframa je u stanju da prenese visoku struju i ima najmanju stopu gubitaka.Najbolje su za zavarivanje legura titana, bakra, nikla i nerđajućeg čelika.

Wolfram sivi WCe20 – Sive wolframove elektrode legirane cerijumom su popularne zbog njihove ekstremne lakoće paljenja luka na nižim amperažama i njihovim izvanrednim performansama kod zavarivanja na DC strujama. Siva wolfram elektroda je legirana cerijum-oksidom koji se koristi kao dodatak, kako bi se eliminisao radioaktivna kontaminacija torirane tj. crvene wolfram elektrode i poboljšala zaštite radne snage. Jačina sažimanja električnog luka je uža, koncentrisana i stabilnija. Moć električnog pražnjenja je 10% niža od crvene elektrode . Dozvoljena jačina struje je 5-8% viša od crvene elektrode. Habanje ove elektrode je najmanje i samim tim je trajnost najduža. Najbolje su za upotebu sa nerđajućim čelikom, nisko legiranim čelicima, legurama titanijuma, bakra, magnezijuma, aluminijuma i nikla.

Wolfram Ljubičasti WT30 – Elektrode za TIG zavarivanje. Univerzalne su i koriste se za DC i AC zavarivanje nelegiranih i visoko legiranih čelika, aluminijuma, titana, nikla, bakra i legura magnezijuma.

Vrsta

Crvena, Zelena, Zlatna, Siva, Plava, Ljubičasta

Prečnik

1.6mm, 2.4mm, 3.2mm, 4mm

Još nema komentara.

Додај рецензију

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Wolfram elektrode“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Неопходна поља су означена *

Šifra proizvoda: - Kategorije: , Oznake: , , , ,
Ažuriranje…
  • Nema proizvoda u korpi.